038 - 455 51 90
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Hybride vergaderen bij VolkerWessels Telecom

Hybride werken stelt niet alleen nieuwe eisen aan de kantooromgeving, maar er zijn ook nieuwe tools nodig voor thuiswerkers. Hoe breng je werknemers samen? En hoe zorg je voor de optimale beeld- en geluidkwaliteit zodat werknemers met plezier hybride kunnen vergaderen? VolkerWessels Telecom verving de bestaande apparatuur en richtte de kantoorruimtes opnieuw in om het videovergaderen te verbeteren.

VolkerWessels Telecom verzorgt het volledige traject rond de aanleg van hoogwaardige digitale infrastructuur. De organisatie ontwerpt, bouwt en onderhoudt zo de netwerken waarmee toepassingen, die onze samenleving nodig heeft, zijn verbonden. Van woningen en kantoren tot tunnels, stadions of de openbare ruimte.

Transitie naar moderne werkplek

Als VolkerWessels Telecom de transitie maakt naar Microsoft Teams én een nieuwe moderne werkplek, blijkt de bestaande apparatuur voor videovergaderen hierbij niet meer toereikend. Paul Wante is operationeel beheerder en vertelt: “De apparatuur waar wij mee werkten was nog gebaseerd op het ‘oude videovergaderen’ en was niet flexibel inzetbaar.”Hybride vergaderen bij VolkerWessels Telecom

Lijnen openzetten en protocollen starten

Paul vervolgt: “Voordat je kon videovergaderen moesten er lijnen worden opengezet en protocollen gestart. Voor de eindgebruiker was dit niet eenvoudig. We kregen dan ook regelmatig vragen. Dit wilden we slimmer doen. Zeker toen we plotseling op grote schaal hybride gingen werken.”

Bring Your Own Device

Daarom richtte VolkerWessels Telecom elke ruimte op kantoor in met hoogwaardige apparatuur, om optimaal te kunnen videovergaderen. Paul legt uit: “We kozen voor oplossingen voor Bring Your Own Device-meetings. Het grote voordeel hiervan is de flexibiliteit voor de medewerkers. Via een usb-c kabel sluit je jouw eigen device namelijk eenvoudig aan op de verrijdbare schermen. Je device herkent de camera en speakers direct, zodat je elke ruimte binnen no-time omtovert tot videovergaderruimte. Onze grotere ruimtes zijn zelfs voorzien van een all-in-one videobar: een soundbar met ingebouwde microfoons en slimme camera. Deze camera zoomt automatisch in op de spreker.”

Hybride vergaderen bij VolkerWessels Telecom 1

Paul Wante, Operationeel beheerder bij VolkerWessels Telecom

Plezierig vergaderen en tijdsbesparing

VolkerWessels Telecom is erg tevreden met de oplossingen. Paul: “Onze medewerkers zijn laaiend enthousiast. Het geluid en beeld zijn uitstekend en je beschikt over een groot scherm waar je ook eenvoudig presentaties mee deelt. Dit zorgt voor een plezierige manier van vergaderen. Daarnaast leveren deze slimme oplossingen tijdwinst op. Doordat vergaderen nu altijd en overal mogelijk is, besparen medewerkers flink op reistijd.”

Webinar: hybride vergaderen

Benieuwd naar meer praktische adviezen en inzichten voor effectief videovergaderen? Kijk het webinar ‘Hybride vergaderen’. Laat je inspireren door experts én doe je voordeel met de praktijkervaring van VolkerWessels Telecom.

Ontdek meer tips voor hybride werken

Wil je dat medewerkers altijd prettig en soepel (samen)werken op afstand? Ontdek de mogelijkheden om dit zo optimaal mogelijk te faciliteren: lees meer informatie en ontdek praktische tips in het whitepaper.