038 - 455 51 90
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Hybride werken en vergaderen bij Delta Development

Hybride werken en vergaderen bij Delta Development

Hybride werken wordt steeds gangbaarder. Ook bij Delta Development. Mede omdat een van hun werknemers vanuit Curaçao werkt en er veelvuldig contact is met de collega’s in Duitsland, is er behoefte aan oplossingen om soepel, veilig, efficiënt en eenvoudig hybride te werken en vergaderen.

Als logistiek- en vastgoedontwikkelaar werkt Delta Development veel samen met internationale partners. Het bedrijf begon in 1988 als ontwikkelingsmaatschappij.

Cradle to Cradle-filosofie

Al ruim 20 jaar werkt Delta Development volgens de Cradle to Cradle-filosofie. Dit houdt in dat er zoveel mogelijk gebruikgemaakt wordt van schone, herbruikbare materialen. Die zijn zo ontworpen dat alles gedemonteerd kan worden en veilig teruggegeven kan worden aan de natuur of kan worden hergebruikt. Met dat in het achterhoofd creëren ze mooie, functionele, circulaire gebouwen. Sinds 2020 richt Delta Development zich daarbij volledig op logistiek.

Ontevreden over oude manier videovergaderen

Videovergaderen was al een tijdje geïntegreerd bij Delta Development. Financieel directeur Bram van der Welle vertelt: “Daar hadden we in eerste instantie een handvol kabels en een speaker/microfoon voor. Die moest dan elke keer worden gezocht als iemand anders een videovergadering wilde houden. Het was dan telkens de vraag: waar is de apparatuur gebleven? Wie heeft het als laatste gebruikt?

Daarnaast werken we volgens het Bring Your Own Device-principe. Al snel na de invoering hiervan bleek dat niet alle kabels op alle apparaten konden worden aangesloten. Dat wilden we anders. Daarom zochten we hier een slimme oplossing voor.”

Veilig hybride werken

Hybride werken is een steeds belangrijker thema in organisaties. Zo ook bij Delta Development. Bram vertelt: “Een van onze collega’s werkt bijvoorbeeld vanaf Curaçao. Daarnaast scheelt het ons ook enorm in reistijd naar partners in het buitenland. Daarom waren we ook echt genoodzaakt om hiervoor een veilige en functionele oplossing te vinden. Waarmee onze collega’s altijd en overal informatie met elkaar kunnen delen, veilig en efficiënt.”

Plug-and-playoplossing

Samen met een leverancier bracht Delta Development in kaart waar de behoefte lag. Bram: “De keuze viel op nieuwe camera’s, microfoons en speakers. Inclusief een videowall voor draadloos presenteren. Deze oplossingen zijn zeer geavanceerd. Zo richten de camera’s en microfoons zich automatisch op de persoon waar het geluid vandaan komt. Of je kunt ervoor kiezen om iedereen in de vergaderruimte in portretvorm in beeld te krijgen. Net als de mensen die inbellen vanuit huis of een andere locatie.”

De oplossingen zijn volledig geïntegreerd in de openbare vergaderruimte en twee afgesloten vergaderruimtes van Delta Development. “Hierbij is alle bedrading netjes weggewerkt, waardoor je hier niets van terugziet. Daarnaast hebben we ook nog gekozen voor een verrijdbare oplossing, zodat je overal in het gebouw kunt videovergaderen. Doordat dit een plug-and-playoplossing is, kunnen alle collega’s er met hun apparaten direct mee aan de slag.”

Bram van der Welle, Financieel directeur bij Delta Development

Werk-privébalans

Ook ging Delta Development over op SharePoint en Microsoft Teams. “Hierdoor kunnen we altijd en overal aan het werk. Onze informatie is veilig en toegankelijk, ongeacht onze locatie. Dit draagt bij aan een goede werk-privébalans. Een steeds belangrijker thema op de arbeidsmarkt.”

Besparing op reistijd

Delta Development is erg blij met de nieuwe manier van hybride werken. Bram: “We hebben nu meerdere ruimtes waar we direct kunnen videovergaderen. Iedereen kan met zijn of haar eigen device inpluggen en een vergadering beginnen. In combinatie met de IT-oplossingen zorgt dit ervoor dat collega’s in Nederland en Duitsland die thuis of op afstand werken, soepel aan de slag kunnen. Hierdoor besparen we flink op reistijd. Daarnaast zorgen de oplossingen ervoor dat we met plezier kunnen werken. Geen ergernissen meer over apparatuur die niet naar behoren werkt of niet aangesloten kan worden door het missen van de juiste aansluiting. Geweldig!”

Videowall

De entree van Delta Development wordt gesierd door een videowall met Barco Clickshare-oplossing. Bram: “Hiermee geven we regelmatig presentaties voor gasten of als we met een grote groep zijn. Door de vier beeldschermen, die samen een groot scherm vormen, kunnen we mooie projecten laten zien. Bijvoorbeeld een timelapse vanaf de bouwplaats. Iedereen kan zijn of haar laptop gemakkelijk op de videowall aansluiten en direct mooie projecten presenteren.”

Ontdek meer tips voor hybride werken

Wil je dat medewerkers altijd prettig en soepel (samen)werken ongeacht hun locatie? Ontdek de mogelijkheden om dit zo optimaal mogelijk te faciliteren: lees meer informatie en ontdek praktische tips in het e-book ‘Werken vanaf nu’.